1704-Schets-03 copy.jpg

NwA architecten heeft het ontwerp gemaakt voor een nieuw te bouwen woonhuis van de familie Kemme aan de Sloterweg te Amsterdam. Het hoofdvolume is evenwijdig aan de weg geplaatst met een knik daarin, die de vorm van het kavel volgt aan de oostzijde. Hierdoor ontstaat er een huis dat de luwe zuidwest zijde omsluit. Er ontstaat een aangename tuin en het geluid aan de noordwest zijde wordt op een natuurlijke manier geweerd. De vorm die is ontstaan door de knik te maken zorgt voor een bijzondere en spannende plattegrond. Onder andere een hoge vide in de woonkamer en de routing met de trappen naar boven zorgen voor een verrassende beleving.

Het huis is een alzijdig, monoliet volume met een kap vorm. Een eigentijdse interpretatie van klassieke architectonische elementen. Spanten vormen een duidelijke structuur, waarbinnen zich glasvlakken, PV-panelen en gesloten geveldelen bevinden. De noord- en oostzijde van het huis hebben een meer gesloten karakter dan de zuid- en west zijde. De gevels worden bekleed met zink in een roodbruine kleur. De PV-panelen zijn volledig in het ontwerp geïntegreerd.

Door de gehele hoofddraagconstructie te maken met "staal-frame" (koudgewalste stalen c-profielen) is het een industrieel, flexibel en demontabel project, waarbij de ambities ook hoog liggen wat betreft duurzaamheid in energieverbruik en isolatiewaardes. Het huis wordt gasloos en zal voorzien in de opwekking van haar eigen stroom.

1704-PRESENTATIE-SITUATIE.jpg
 
1704-PRESENTATIE-PLATTEGRONDEN.jpg
 
1704-PRESENTATIE-GEVELS.jpg
1704-DO-02.05.2018.jpg
 
1704-DO-02.05.jpg