1622-Straatbeeld-01.jpg

Het Jan Terlouw hof kenmerkt zich door een eigentijdse interpretatie van de Hollandse binnenstedelijke architectuur. We volgen deze referentie niet letterlijk; Hoge Weide vraagt om een meer strakke, moderne vertaling die goed aansluit bij de blokken en straten in de omgeving.De architectuur maakt van de verschillende woningtypes in het plan één samenhangend geheel. De variatie in de diverse gevels van het Jan Terlouw Hof zorgt voor een aantrekkelijk beeld op straat en in de buurt. Er ontstaat een samenhang in het geheel doordat de verhoudingen en de gevelcomposities met elkaar te maken hebben. Woningtypes verschillen van vorm, gevelcompositie, en kleur metselwerk. Terwijl er samenhang ontstaat door het gebruik van steeds terugkerende elementen. De dakkappen verschillen van vorm en richting per architectonische eenheid. Er zijn platte daken, langskappen met zichtbare p.v. panelen en puntdaken. Alle schuine kappen hebben dezelfde grijze platte dakpannen.

1622-hogeweide_vv_1_01.jpg
 
1622-hogeweide_a1_01.jpg

Het Jan Terlouw Hof krijgt een stedelijke uitstraling. Bij alle woningen ligt de nadruk op een verticale compositie. Bij diverse architectonische eenheden vormen de ramen op de begane grond en eerste verdieping zelfs een geheel of liggen minimaal in elkaars verticale verlengde. Zo wordt de hoogte benadrukt en ontstaan voorname gevelaanzichten met een klassiek stedelijke uitstraling.

Een belangrijk terugkerend element in alle straatgevels van het Jan Terlouw hof zijn de grote verticale ramen. Allen voorzien van een prominente latei van gezoet beton. Boven de voordeuren is deze latei uitgebouwd tot afdakje of luifel. Bij de woningen met een langskap is deze luifel uitgevoerd in hetzelfde metselwerk als de rest van de gevel. De kozijnen zijn diep in de gevel geplaatst. De steens neggen die hierdoor ontstaan geven ritme en plastiek aan het straatbeeld. Door het gehele plan wordt er gewerkt met drie kleuren metselwerk; twee aardse tinten: taupe en grijs, naast wit gekeimde metselwerk gevels.

1622-hogeweide_c5_01.jpg
1622-hogeweide_b1_01.jpg
1622-hogeweide_d3_01.jpg
1622-Straatbeeld-02.jpg