1617-LK-02.jpg

Een woonhuis in de vorm van een kubus, teruggebracht tot de essentie van het vak: Een bijzondere opeenvolging van behaaglijke ruimtes binnen een heldere compositie van de gevelvlakken, zorgvuldig op elkaar afgestemd.

Het project is het resultaat van een zorgvuldige studie naar de plattegronden en de gevels, waarin gezocht is naar een vanzelfsprekend, evenwichtig geheel. De details van zowel de gevels als van het interieur zijn mee ontworpen en dragen bij aan de kracht van de totale compositie. De wensen van de opdrachtgever en de eisen van de gemeente (“maak een kubus”) zijn helder samengebracht. De architectuur van de gevels is ambachtelijk terwijl de compositie van de vlakken juist eigentijds is. Hierdoor ontstaat er een spannend en strak beeld.

De royale plattegrond heeft veel licht en ruimte. Het functioneren van het huis is nauwkeurig afgestemd met de gebruikers, rekening houdend met flexibel gebruik in de toekomst. Op de begane grond is een L-vormige ruimte die de woonkamer, keuken en eetkamer bevat. Elke kant van de kubus heeft een eigen uitzicht en sfeer. Een zorgvuldig ontworpen trap verbindt de drie woonlagen en een extra brede overloop op de eerste verdieping met elkaar. Deze overloop verbindt de slaapkamers van de kinderen en functioneert als speelplek. Aan weerszijden op de koppen van de overloop geheel glazen puien voor royale daglicht inval. Op de bovenste verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer en een werkkamer om een terras. ook zijn er ruime badkamers en meer dan voldoende bergruimten opgenomen in het huis.

Opgeleverd Januari 2018
Opdrachtgever Familie Kohsiek
Constructeur IMd Raadgevende Ingenieurs
Aannemer Morren Bouw
Foto's Luuk Kramer

1617-LK-09.jpg
1617-LK-03.jpg
 
1617-PRESENTATIE-PLATTEGRONDEN.jpg
 
1617-LK-23.jpg
1617-LK-13.jpg
1617-schetsen-klein.jpg
1617-LK-05.jpg
1617-LK-20.jpg