De transformatie van Overvecht naar stedelijk centrumgebied wordt door UBERVECHT versneld. Het plan is een katalysator voor verdere stedelijke ontwikkeling van het in hoog tempo uitdijende Utrecht. Het zet zaken in beweging en trekt mensen aan; een plek om fijn te leven en met plezier te werken. UBERVECHT gaat een intensieve relatie aan met de omgeving. De gebouwen en de omliggende openbare ruimte worden met elkaar verweven en vullen elkaar aan. Het plan vormt de verbindende schakel tussen Utrecht-Centrum en Overvecht.

Tender, 2016
Opdrachtgever Wonam

1612-AI-01.jpg

UBERVECHT is een mix van verschillende woonvormen. Woningen zijn in de vrije sector huur van twee-(50-60m2) , drie- (60-75m2) en vier kamers (75-100m2) in het veel gevraagde middensegment (EUR 700 tot EUR 1.000 per maand). Op de begane grond bevindt zich een groot aantal grondgebonden woningen, met voordeuren en woonkamers aan de straat, voor gezinnen die in de stad willen blijven die meer lucht, licht en ruimte zoeken in hun vertrouwde buurt en willen doorstromen vanuit hun sociale huurwoning naar een andere huurwoning. Naast de woningen bevat UBERVECHT ook andere functies, welke zich op de begane grond in de plint bevinden. De volgende functies zijn in het plan opgenomen, welke in totaal ca. 1500m2 BVO behelzen: Werkruimtes, Losse units voor ondernemers uit de dienstverlening of ander non-retail, een café-lunchroom en een kinderdagverblijf.

1612-Schema-02.jpg
1612-Schema-01-ZW.jpg
1612-0000.jpg

Door dit gemengde gebruik ontstaat een sfeerbepalende, sociale dynamiek. Zowel de bewoners als de werkers zullen zich verantwoordelijk voelen en de plek die zezich toe-eigenen, met plezier te blijven betreden.

Bewoners van UBERVECHT zelf zullen profiteren van de mogelijkheden binnen en rondom de gebouwen maar ook buurtbewoners die hier gaan werken, hun kinderen naartoe brengen of een broodje gaan eten.

1612-AI-02.jpg
1612-Schema-05.jpg