De opdracht behelsde een totaal nieuw interieur voor het kantoor en de publieksruimtes van het stadsdeel De Baarsjes. Er is door het stadsdeel gekozen voor een ‘transparant' beleid en een bijbehorend open kantoor concept.


Rond de bestaande kernen (trappenhuizen, w.c.'s) worden de voorzieningen, zoals overlegplekken, concentratieruimtes, pantry's en kopieerruimtes, gesitueerd. Hierdoor blijft de rest van de ruimte open voor ruime werkplekken. Deze worden geclusterd, en van elkaar gescheiden door halfhoge scheidingskasten. Werkplekken als "loges". De kernen geven identiteit aan de diverse afdelingen, waarbij fotoprints, materiaal, kleur, en licht, karakter geven.

0402-schema-1.jpg
0402-schema-2.jpg
0314-Plattegrond.jpg
0402-schema-4.jpg


De publieksruimte is getransformeerd in een heldere ruimte met drie strak vormgegeven balies. Hetzelfde concept is toegepast op de raadzalen, de trouwzaal en de spreekkamers. Wit, lichtgrijs, helder groen en de kleur taupe zijn hier de belangrijkste kleuren. Veel aandacht is gegeven aan de verlichting. Door het gebruik van donker eikenfineer in de bureaus en pantry's worden de strakke, sobere ruimten enigszins genuanceerd.

0402-foto.jpg
0402-balie-03.jpg
0402-kantine.jpg
0402--schema-kernen.jpg
0402--schema-vloeren.jpg
0402-raadzaal.jpg